2015. október 15., csütörtök

LILAHAGYMALEKVÁR










Hozzávalók:

  • 4 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 ek, olaj
  • 3 ek. barnacukor
  • 40-50 ml balzsamecet
  • bors
  • rozmaring ágacska



A hagymát megtisztítom, felkarikázom. Majd az olajon megdinsztelem. Minél vékonyabbra vágjuk, annál kevesebb idő kell a sütésre.
Mikor megpuhult, rászórom a cukrot és hagyom, hogy karamellizálódjon. Ekkor ráöntöm az ecetet, izlés szerint sózom, borsozom és együtt párolom még pár percet. Leveszem a tűzről, beleteszek egy ágyacska rozmaringot és lefedve hagyom kihűlni.
Mielőtt üvegbe tölteném kiveszem belőle az ágacskát





Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: