Hozzávalók:
- a lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 7 dkg Liga
- 2 db tojás
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- mákos piskótához:
- 10 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 6 db tojás
- 15 dkg liszt
- 3 ek. víz
- 0.5 dl olaj
- 0.5 cs. sütőpor
- a krémhez:
- 3 db tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 2 cs. vanília ízű pudingpor
- 7 dl laktózmentes tej ( pl. Magic milk)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Liga
A lapok hozzávalóiból 2db cipót készítettem, Egyessével kinyújtottam, és egy kb. 25x40 cm-es, zsírozott, lisztezett tepsi hátán kisütöttem őket.
A mákos piskótához a tojások sárgáját kikavartam 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a darált mákkal. Tojások fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá vertem. Majd belekevertem a mákos masszát és a sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe elsímítottam (azt a tepsit használtam, amin a lapokat sütöttem) a masszát és 180 fokora előmelegített sütőben, tűpróbáig készre sütöttem.
A krémhez a tojások sárgáját 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral kikevertem, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főztem. Közben a Ligát kikevertem 20 dkg porcukorral, és a kihűlt krémmel összedolgoztam.
Az egyik lapra rákentem a krém felét. Erre rátettem a mákos piskótát, amire a krém második felét is rákentem.Majd a második lappal befedtem a krémet.
Maradék tojások fehérjét (3 db) lemértem,és ugyanannyi súlyú porcukrot kimértem. Vízgőz felett felvertem a tojások fehérjét a cukorral és bevontam vele a sütemény tetejét.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Uhh, nyam nyam! Irto jol nez ki! Idaig erzik az illata!!! :)
Nagyon finom Katám!! :)
Megjegyzés küldése