Hozzávalók:
- 2,5 kg eper
- cukor - ízlés szerint
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 3:1 dzsemfixáló
- 4-5 nagyobb bodzavirág
Az epret egy pici vízzel feltettem főzni. Állandó keverés közben felforraltam és ekkor hozzáadtam a bodzavirágokat. ( A virágokat a száránál megkötöttem, majd az edény füléhez rögzítettem.)
Az egészet legalább 5 percig zubogva forrni hagytam. Majd botmixer segítségével még pürésítettem a gyümölcsöt, de hagytam benne egész szemeket is.
Hozzáadtam a cukorral elkevert dzsemfixet és a frissen facsart citromlevet, és 3 percig még tovább főztem a lekvárt, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
Lehúztam a tűzről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltöttem. Jól lezártam, majd 5 percre fejre állítottam az őket.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése