2017. június 29., csütörtök

EPERDZSEM BODZÁVAL





Hozzávalók: 
  • 2,5 kg eper
  • cukor - ízlés szerint
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 3:1 dzsemfixáló
  • 4-5 nagyobb bodzavirág

Az epret egy pici vízzel feltettem főzni. Állandó keverés közben felforraltam és ekkor hozzáadtam a bodzavirágokat. ( A virágokat a száránál megkötöttem, majd az edény füléhez rögzítettem.) 
Az egészet legalább 5 percig zubogva forrni hagytam. Majd botmixer segítségével még pürésítettem a gyümölcsöt, de hagytam benne egész szemeket is. 
Hozzáadtam a cukorral elkevert dzsemfixet és a frissen facsart citromlevet, és 3 percig még tovább főztem a lekvárt, hogy a cukor teljesen elolvadjon. 
Lehúztam a tűzről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltöttem. Jól lezártam, majd 5 percre fejre állítottam az őket. 



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: