Piszke, egres, köszméte... ki hogy ismeri.
Ebből a gyümölcsből készítettem most lekvárt.
Összesen 3,5 kg volt.
Megtisztítottam, megmostam őket, és próbáltuk őket kézzel összetörni.
Feltettem főzni, mikor már felforrt, botmixer segítségével pürésítettem. Jó sűrű lett az állaga. Beletettem a cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraltam. Kb. még tíz percig főztem. Mikor kész volt, üvegekbe töltöttem, jól lezártam és öt percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
Színe és állaga nagyon hasonlít a meggylekvárhoz.
Én ehhez a mennyiséghez kb. 2,5 kg cukrot használtam fel.
Jó étvágya!!
~~~Erika~~~
Ebből a gyümölcsből készítettem most lekvárt.
Összesen 3,5 kg volt.
Megtisztítottam, megmostam őket, és próbáltuk őket kézzel összetörni.
Feltettem főzni, mikor már felforrt, botmixer segítségével pürésítettem. Jó sűrű lett az állaga. Beletettem a cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraltam. Kb. még tíz percig főztem. Mikor kész volt, üvegekbe töltöttem, jól lezártam és öt percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
Színe és állaga nagyon hasonlít a meggylekvárhoz.
Én ehhez a mennyiséghez kb. 2,5 kg cukrot használtam fel.
Jó étvágya!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése