A sárgabarackból nem csak lekvárt hanem szörpöt is készítettem.
Így a levet nem főztem el, hanem inkább üvegekbe töltöttem.
A kimagozott barackot a cukorral és a citromsavval együtt kb. 12
órát állni hagytam. Időként megkevergettem, hogy a cukor elolvadjon.
Héját nem szedtem le.
Másnap a tetején lévő levet leszedtem egy nagyobb lyukú szűrű
segítségével. Egy kicsit csepegtettem, majd átraktam
főzőedénybe a lekvárnak valót. Csak ami magától lecsöpögött, nem
nyomkodtam meg. Kb a 2/3-át szedtem le, mert az alja már nagyon sűrű volt.
Ezt a levet kiadagoltam, és 85 fokon 30 percig
automatáztam. Így sokféleképpen tudjuk fogyasztani, szörpnek vagy
joghurtokhoz - fagyihoz öntetként...
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Gyönyörű színük van. Milyen jó lesz télen!
Köszönöm szépen Ani! A színe és az állaga is tetszik. Pont olyan amilyent szerettem volna. Nagyon jól jön majd a téli napokban az üde színével, illatával.
Megjegyzés küldése