2019. július 14., vasárnap

HAGYOMÁNYOS SÁRGABARACKLEKVÁR FŐZÉS






Hozzávalók:
  • sárgabarack
  • cukor
  • citromsav
Megmostam majd kimagoztam a barackot. Héját nem szedtem le.
Megmértem a gyümölcsöt, minden kb. barackhoz 40 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi citromsavat számoltam. Elkevertem őket a barackkal, és hűvös helyen kb. 12 órát állni hagytam.
Időként megkevertem, hogy a cukor elolvadjon.
Másnap a tetején lévő levet leszedtem egy külön edénybe.
A lekvárnak valót odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte. Most ez kb. 1 óra volt.
Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~


Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: sárgabarack cukor borkén gyógyszertári szalicil A megmosott, kimagozott barackot kézzel szétszedtem. Héját nem szedtem le. Kb. egy szemet 3-4 felé tudtam szétszedni. Minél érettebb a barack, annál könnyebb vele dolgozni. Ezután a barackot lemértem, és 1 kg gyümölcsre 40-50 dkg cukrot és egy 1/2 kávéskanálnyi borként számítottam. Elkevertem őket a barackkal és egy teljes napot hagytam őket állni. Időként megkevertem, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Másnap odatettem főzni, és folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg olyan állagú nem lett amilyet szeretnék.Nem főztem sokáig, kb 1/2 óráig. Ezután üvegekben töltöttem, és mindegyik tetejére egy késhegynyi gyógyszertári szalicilt tettem. (Télen mikor fogyasztjuk, csak leszedem a tetejéről.) Celofánnal lekötöttem, és száraz dunsztban raktam őket. Jó étvágyat!! ~~~Erika~~~

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

2 megjegyzés:

Ani írta...

A citromsav a szín miatt, ugye? Szépek lettek.

Erika írta...

Igen, a színe miatt tettem most bele. De megmondom az őszintét eddig még sosem raktam bele. És alig változott a színe. Ezt most így kipróbálom, és télen összehasonlítom a tavalyi lekvárommal. Ha csak minimális lesz az eltérés a színükben, akkor nem fogom használni a citromsavat.