Feketeribizli- lekvárt készítettem.
Igaz nem sok, de szedni sokáig tartott, így legalább van egy pár üveg lekvárunk ebből a gyümölcsből is.
Összesen 1,5 kg volt.
Hozzávalók:
A leszemeztem a ribizlit a szárról és levelekről. Többször megmostam a gyümölcsöt, majd odatettem főzni 2-3 dl vízzel, hogy egy kicsit szétrepedjenek a héjak. Ha felforrt, lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak vele,botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam.
Beletettem a cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraltam. Kb. még tíz percig főztem. Mikor kész volt, üvegekbe töltöttem, jól lezártam és öt percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
Igaz nem sok, de szedni sokáig tartott, így legalább van egy pár üveg lekvárunk ebből a gyümölcsből is.
Összesen 1,5 kg volt.
Hozzávalók:
- feketeribizli
- cukor
A leszemeztem a ribizlit a szárról és levelekről. Többször megmostam a gyümölcsöt, majd odatettem főzni 2-3 dl vízzel, hogy egy kicsit szétrepedjenek a héjak. Ha felforrt, lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak vele,botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam.
Beletettem a cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraltam. Kb. még tíz percig főztem. Mikor kész volt, üvegekbe töltöttem, jól lezártam és öt percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése