2013. március 25., hétfő

KORHELYLEVES

Ezt a levest évente egyszer elszoktam készíteni. De nem ilyenkor. Inkább szilveszter Újév idejére főzöm meg. De valami más végett akkor elmaradt. Mivel volt még szálas savanyú káposztám, úgy döntöttem elkészítem. Éreztük a hiányát nagyon. :))




Hozzávalók: 
  • 60 dkg savanyú szálas káposzta
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 db virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd foghagyma
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 kisdoboz laktózmentes tejföl
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • köménymag
Az apróra vágott szalonná kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szálas káposztát,és pár percig folyamatosan kevergetjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Babérlevéllel, sóval, borssal, köménymaggal, foghagymával  ízesíthetjük. Aki szereti erős paprikát is tehet a levesbe. Mikor megfőtt tejföllel behabarjuk, és karikákra vágott virslivel gazdagítjuk, amivel csak addig főzzük még újból fel nem forrt a leves.
Tálaláskor külön edényben tejfölt kínálhatunk hozzá.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Márti írta...

Háát,amilyen az időjárás...nagyon finom, szeretjük!

Eri ka írta...

Igen, télies az idő? Akkor télies az ebéd is. :))