2013. május 25., szombat

CSOKIS KIFLIK

Nem tudtunk ellenállni Limara csokis kiflijének, így muszáj volt, hogy süssek én is egy adagot. Szokás szerint nem bántuk meg. Nagyon finom volt, és bizony hamar el is fogyott. 
Szokásomhoz  híven egy kicsit változtattam ezen a recepten (is).



Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 2 ek barna cukor
  • 1kk. só
  • 2 ek. tejpor
  • 0.5 dl olaj
  • 3 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
Töltelék:
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 dkg kakaópor
  • 3-4 ek házi baracklekvár 
  • 3 dkg barna cukor
 A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk az élesztővel. Elkeverjük a sóval, a cukorral és a tejporral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat és egy könnyű, hólyagos tésztát dagasztunk és meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A csokoládét aprító géppel ledaráljuk, elkeverjük a kakaóporral és a cukorral. Annyi lekvárt adunk hozzá, amivel kenhető krémet kapunk. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és négy egyforma cipóra osztjuk. Kb. 2 mm vastag kör lapot nyújtunk az első cipóból, megkenjük töltelékkel, és beborítjuk egy másik cipóból nyújtott körlappal. Egy pizzavágóval nyolc cikkre vágjuk. Egyesével feltekerjük, majd sütőpapíros tepsin újrakelesztjük legalább 20 percig. Végül lekenjük tojássárgájával kikevert tejjel és 200 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.




Jó étvágyat!
~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép! Ugye milyen finom? Nem olyan rég sütöttem meg én is és nagyon ízlett!

Eri ka írta...

Bizony finom volt! Ügyesen elfogyott. :)