2013. május 23., csütörtök

SAJTOS POGÁCSA

Szerintem mindenki imádja a pogácsákat. Akár kelt tészta akár gyúrt tészta... teljesen mindegy. A lényeg, hogy sajtos legyen, esetleg különböző magokkal megszórva és jó sokat süssünk, hogy kitartson egész nap. :))





Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg Liga
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
A pogácsa tetejére: 
  • tojás
  • reszelt sajt
  • ízlés szerint különböző magok, de el is hagyható




A lisztet az élesztővel, a Ligával elmorzsoljuk, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot belekeverjük. Egy közepesen lágy tésztát kapunk, melyet egy órára a hűtőszekrénybe teszünk.
Ezután belisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kisebb méretű kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk. Kikent tepsire helyezzük, a tetejét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, magokkal, és 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.

Jó étvágyat!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Nóra írta...

Nagyon guszta fotó, szinte érezni, hogy még meleg a pogi.

Eri ka írta...

Bizony meleg volt minden pogi még ekkor. :)