Hozzávalók:
- kb. 60 dkg liszt
- 1 ek. só
- 5 dkg élesztő
- 1.5 dl olaj
- kb 3 dl langyos tej (laktózmentes)
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojássárgája
- rezseltsajt
- szezámmag- el is hagyható
Mikor megkelt, a tésztát ketté vettem, a gombócokat lisztezett felületen fél cm vastag körré nyújtottam.
Mindkettőt 8-8 db cikkelyre vágtam (én derelyevágóval szoktam vágni), majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, és 20 percig még pihentettem a tésztát.
Tojássárgáját kikevertem egy kis vízzel, megkentem vele a kifliket, megszórtam őket sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöttem.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése