2015. január 21., szerda

SÖRKIFLI




Hozzávalók: 
  • kb. 60 dkg liszt
  • 1 ek. só
  • 5 dkg élesztő
  • 1.5 dl olaj
  • kb 3 dl langyos tej (laktózmentes)
  • 2 db tojássárgája 
Tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • rezseltsajt
  • szezámmag- el is hagyható
A lisztet egy tálba szitáltam, elkevertem benne a sót, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam az élesztő, a tojások sárgáját, majd az olajat is. Bedagasztottam annyi tejjel, hogy fényes felületű, rugalmas tésztát kapjak. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztettem. Kb 50-60 perc.

Mikor megkelt, a tésztát ketté vettem,  a gombócokat lisztezett felületen fél cm vastag körré nyújtottam.
Mindkettőt 8-8 db cikkelyre vágtam (én derelyevágóval  szoktam vágni), majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, és 20 percig még pihentettem a tésztát.
Tojássárgáját kikevertem egy kis vízzel, megkentem vele a kifliket, megszórtam őket sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöttem.



Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: