Hozzávalók:
- a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1.5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 1.5 dl laktózmentes tej
- 6 dkg szobahőmérsékletű Liga
- csipet só
- pár szem aszaltgyümölcs (pl: mazsola, áfonya...)
- tetejére:
- 1 kisebb tojás sárgája
- kristálycukor
Az élesztőt 1 teáskanál cukorral langyos tejben felfutattam, majd a tészta többi hozzávalóival és a többi cukorral bedagasztottam.
Ha tészta dagasztás közben leválik az edény oldaláról, és minden lisztszemet felszedett már, akkor az alját és a tetejét egy kissé megliszteztem. Letakartam egy ruhával, és meleg helyen a duplájára kelesztettem.
Ha megkelt, 6 részre osztottam, és cipóvá formáltam. Mindegyik cipót ujjnyi vastagságnyira sodortam, kettéhajtottam, és feltekertem briós formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. A tojássárgáját kikevertem egy pici vízzel és megkentem a briósok tetejét. Ezután ízlés szerint megszórtam kristálycukorral.
15-20 percig hagytam még pihenni a tésztát, és előmelegített sütőben 170 fokon megsütöttem.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Ilyen kelt finomságoknak nem tudok ellenállni sajnos? vagy nem ez van!
Megjegyzés küldése