Hozzávalók:
- 10 dkg zabkeksz pl. Győri édes zabfalatok
- 10 dkg zabpehely
- 4 dl laktózmentes habtejszín Pl: Magic milk habtejszín
- 2 tasak instant zselatin
- 1 cs. bourbon vaníliás cukor
- 30 dkg eper
- 2 dl laktózmentes joghurt
- 5 dkg cukor
- 15 dkg Liga
A zabkekszet és a zabpelyhet aprítógéppel morzsásra daráltam. A morzsát elkevertem a az olvasztott Ligával, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt 19 cm-es kapcsos tortaforma aljába lapogattam. Hűtőszekrénybe tettem még a hab elkészült.
A hideg tejszínt félig felvertem, majd fokozatosan hozzáadtam a zselatint. Majd kemény habbá vertem a tejszínt.
Kb. 25 dkg epret a joghurttal,. a bourbon vaníliás cukorral és a cukorral összeturmixoltam és óvatosan elkevertem benne a zselatinos tejszínt. A krémet a zabalapra öntöttem, egy kicsit az asztalhoz ütögettem, hogy összeálljon, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Tálaláskor óvatosan leválasztottam a tortát a formáról, lehúztam róla a folpackkot és a maradék eperrel díszítettem a tortát.
Ötlet: Meglepetés konyha rejtvény 2016/2
Jó étvágyat!!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése