Én most egy jól bevált birsalmasajt receptet hoztam, egy kicsit más formában. ☺
Hozzávalók:
- 70 dkg birsalma (kicsumázva)
- 35-40 dkg cukor
- 3 ek. citrom leve
- néhány szem dió
A megtisztított, negyedelt almákat héjával együtt feltettem főzni annyi vízzel, amely éppen csak ellepte.
Amikor megpuhult, akkor leszűrtem az almákat. Ekkor lelehet húzni a héjukat is, de én azzal együtt botmixerrel pürésítettem.
A pürésített gyümölcsöt cukor nélkül addig főztem, míg olyan sűrű nem lett, hogy kavarás közben a lábas alját nem láthattam. Ekkor hozzáadtam a cukrot, a citrom levét, és folyamatos kevergetés mellett tovább főztem, amíg hideg porcelántányérra cseppentve a teteje bebőrösödik.
Hideg vízzel kiöblítettem sütiformákba töltöttem a sajtot, és apróra vágott dióval díszítettem őket.
Hűtőbe téve egy éjszaka alatt megszilárdult.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése