2017. február 20., hétfő

TEJFÖLÖS-GOMBÁS CSIRKEMELL NOKEDLIVEL - LAKTÓZMENTES





Hozzávalók:
  • 45 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk. kakukkfű
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 babérlevél 
  • mustár
  • laktózmentes tejföl   


Nokedli:
  • 4 db tojássárgája
  • 1/2 kg liszt
  • hideg víz

Nokedli hozzávalóit összekevertem annyi vízzel, hogy keményebb tésztát kapjak, majd forró, sós vízben kiszaggattam. És mikor feljönnek a víz tetejére leszűrtem.

Az olajban üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva beletettem a pirospaprikát és a felkockázott csirkemellet. Ízesítettem sóval, borssal, majd  fehéredésig  lesütöttem. Hozzáadtam a feldarabolt gombát és fedő alatt készre pároltam.  Közben fűszereztem kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, babérlevéllel.  Mikor megfőtt minden egy pohár tejföllel behabartam, és mustárral beízesítettem. Ha valaki sűrűbb zaftot szeretne, tehet a habarásba 1-2 tk lisztet is.
Kifőtt nokedlivel tálaltam.




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: