Hozzávalók:
- a tésztához:
- 7 db tojás
- 7 ek. porcukor
- 1 cs. foszfátmentes sütőpor
- 0.5 dl olaj
- 5 ek. liszt
- 1 ek. kakópor
- a töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 8 ek. porcukor
- 2 cs. bourbon vanília
- 25 dkg margarin
- a tetejére:
- 8 dl Mirinda vagy Fanta
- 5 ek. cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A sárgákat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és a kakaóport. Végül belekevertem a tojások felvert habját is.
Egy 20x35 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tésztát és 180 fokon megsütöttem.
A töltelékhez a margarint kikevertem a kétféle cukorral, majd hozzáadtam az áttört túrót. Robotgép segítségével felhabosítottam a krémet. (Nedves túrót használjunk hozzá, mert a száraz túróból nem lesz habos a krémünk) Majd a kihűlt tészta tetején elsimítottam a túrókrémet.
Egy kevés Mirindához hozzáadtam a pudingport és a cukrot. Csomómentesre kevertem, és a maradék üdítővel együtt feltettem főzni. Folyamatos kevergetés mellett felfőztem, majd félretettem hűlni. Miután langyosra hűlt a túró tetejére tettem és egyenletesen elkentem.
Hűvös helyen 1-2 órát állni hagyjuk, majd szeletelhetjük.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése