Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg rétesliszt
- 4 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás sárgája
- 5 dkg laktózmentes vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk. vaníliakivonat
- 50 dkg magozott meggybefőtt
- 4-5 dkg durvára tört dió
- 1 ek, barnacukor
1 dl langyos tejben elkeverten egy kevés porcukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt és felfuttatam.
Közben a kétféle lisztet elkevertem, hozzáadtam a sót, a maradék porcukrot, reszelt citromhéjat és a vaníliát. Végül a puha vajat és a tojások sárgáját. Ezután tettem bele a felfuttatott élesztőt, és a robotgép segítségével bedagasztottam. A maradék tejet apránként adtam hozzá, hogy csomómentes legyen a tésztánk. Híg galuska tészta állagúnak kell lennie. Letakarva. meleg helyen kb. 40 percig kelesztettem.
Egy 26 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába öntöttem a tésztát, tetejét megszórtam a lecsepegtetett meggyel és a dióval, majd meghintettem barnacukorral.
Meleg helyen további húsz percig pihentettem.
160 fokra előmelegített sütöttem kb. 45 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés: nagyon finom sütemény, de nekünk kevés volt benne az 50 dkg meggybefőtt. Legközelebb többet teszek bele.
Ötlet: innen
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése