Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg teljes kiörlésű laktóz -és tojásmentes keksz
- 8 dkg laktózmentes vaj
A krémhez:
- kb. 30 dkg eper
- 40 dkg laktózmentes mascarpone
- 4 dkg porcukor
- 4 dl laktózmentes habtejszín
- 1 cs. étkezési zselatin (20g)
A mascarponét a cukorral habosra kevertem. A hebtejszínt kemény habbá vertem, majd óvatosan a mascarpone krémhez kevertem.
0,5 dl vízet meglangyosítottam és elkevertem benne az étkezési zselatint. Forráspontig melegítettem, majd hozzákevertem a tejszínes-mascarpone krémhez. Gyors mozdulattal a kekszes alapra öntöttem égy kicsit az asztalhoz ütögettem, hogy a légbuborékok eltűnjenek.
A maradék eperszemeket hosszában kettévágtam, és a torta tetejét tetszés szerint díszítettem.
Legalább 3-4 órára hűtőbe tettem, hogy a összeálljon.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
A zabkekszet és a
zabpelyhet aprítógéppel morzsásra daráltam. A morzsát elkevertem a az
olvasztott Ligával, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt 19 cm-es
kapcsos tortaforma aljába lapogattam. Hűtőszekrénybe tettem még a hab
elkészült.
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbubvv
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbubvv
A zabkekszet és a
zabpelyhet aprítógéppel morzsásra daráltam. A morzsát elkevertem a az
olvasztott Ligával, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt 19 cm-es
kapcsos tortaforma aljába lapogattam. Hűtőszekrénybe tettem még a hab
elkészült.
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése