... Ízőrzők Kesztölc
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl - 330g
- 1 szál füstölkolbász
- 1 fej fokhagyma
- liszt
- só
- bors
- 1/2 kk. szódabikarbóna
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem.
A megtisztított, megmosott krumplit nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzákevertem kb. 6 ek lisztet és a szódabikarbónát. Mivel levet nem eresztett a krumpli, így egy doboz tejföllel lazítottam a masszát. Hozzáadtam a dinsztelt vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal, majd ízesítettem sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
A sütő tepsijét kikentem olajjal és elterítettem benne az ízesített krumplit. Tetejét meghintettem még frissen őrölt borssal.
Előmelegített sütőben kb. 240 fokon készre sütöttem.
Megjegyzés: gondolkoztam rajta, hogy ahogy a műsorban is volt, tepertővel vagy füstölt kolbásszal ízesítsem. De jobban láttam az utóbbit, amit nem bántunk meg, mert sokkal kellemesebb, fűszeres ízt ad egy igazi házi kolbász.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése