2013. január 6., vasárnap

HÓLABDA

Imádjuk a krémes sütiket, köztük ezt a Hólabdát is. Így az ünnepek sem telhettek úgy, hogy ne sütöttem volna meg. Igaz kicsit időigényes "munka", de volt segítségem. :)





Piskóta:
  • 7 db tojás, 
  • 7 ek cukor, 
  • 2 ek víz, 
  • 7 ek liszt,
  • 1 tk szódabikarbóna, 
  • 2 ek kakaó.
Krém:
  • 20 dkg Liga,
  • 1/2 l szójatej,  
  • 5 ek liszt,
  • 5 ek porcukor,  
  • 2 cs. vaníliás cukor, 
  • ízlés szerint egy kis Rum (de ez el is hagyható).
Máz:
  • 10 dkg minőségi csoki, 
  • étolaj,
  • kókuszreszelék.

A tojássárgáját a vizet habosra keverjük a cukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk. Végül óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Egy kivajazott, kilisztezett nagyobb méretű tepsibe öntjük a piskóta tésztát és megsütjük.

A krémhez a vajat porcukorral kikeverjük. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön  besűrítjük. Hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a vajas krémmel és vaníliás cukorral. Ízlés szerint Rummal ízesítjük. De csak egy keveset öntsünk hozzá, mert a krémünk híg lesz.

Tésztalapból apró korongokat szúrunk ki. Két korongot összeragasztok a krémmel, bekenem vele az oldalát is, majd alaposan meghempergetem kókuszreszelékben.
A tetejét olvasztott csokival díszítem.
Jó étvágyat kívánok!
~~~Erika~~~ 

2 megjegyzés:

Ildikó írta...

Jaj, de megkívántam :)

Eri ka írta...

Sajnos elfogyott. De majd legközelebb gondolok rád Ildikó. :)