2013. január 8., kedd

TÁRKONYOS TOKÁNY

A tokány egy, pörkölt módra készült étel, borssal, gombával, füstölt szalonnával, tejföllel ízesítve. A magyar konyha egyik legősibb húsételfélesége.  
Én a füstölt szalonnát kiszoktam belőle hagyni. De most a gomba is kimaradt, mivel nem volt itthon. :)






Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagydoboz laktózmentes tejföl
  • 1 cs durumdarából készült  tészta (Gyermelyi)
  • kakukkfű
  • bors
  • tárkony
  • habaráshoz liszt        


 A felkockázott vöröshagymát  olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A csíkokra vágott csirkemellet is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük. Megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük egy pohár vízzel.
Addig főzzük, még a hús meg nem puhult. Ha készre főtt, tejföllel és liszttel behabarjuk.

Jó étvágyat kívánok!

~~~Erika~~~

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Pont ma nem vacsoráztam és most úgy korog a gyomrom ahogy nézem ezt a finomságot!

Eri ka írta...

Évike, én is csak egy banánt ettem vacsorára. :)

Kathy írta...

Nagyon jol nez ki, fincsi! :)

Eri ka írta...

Katám bizony az. Próbáld ki, gyorsan megvan. :)