2013. január 19., szombat

SAJTOS RÚD

Azt hiszem ezt a sós "édességet"  mindenki szereti. Csak legyen belőle jó sok. :))
Nálunk gyakori vendég, mert imádjuk, hogy a belseje puha, a teteje pedig jó ropogós.




Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 1 db Rama (én Ligát használok)
  • 1 ek zsír
  • 1 db tojás + 1db a kenéshez
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kk só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk majd összehajtogatjuk. Betakarjuk, hogy ne cserepesedjen a teteje és állni hagyjuk. Úgy jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Másnap vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük 1 db egész tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval hosszúkás, keskeny csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Hencsilli írta...

Jaaj, annyira szeretem a sajtos rudat :D

Unknown írta...

Én is. Jöhetne mindig egy adaggal. :))