Érik az eper!!! Így ki kell használni minden lehetőséget, ami eperből készül.
Természetesen sütés közben belefér egy kis csemegézés is, hogy megbizonyosodjunk róla mennyire finom. :)
Hozzávalók
- a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Liga
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 50 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 5 dkg étkezési keményítő
Ezután a 2/3-át félretettem a rácsozáshoz, a többit lisztezett deszkán kinyújtottam annyira, hogy egy 24 cm-es piteformába beleférjen és az oldalára is jusson.
A túlnyúló részeket levágtam és az alját megszurkáltam villával.
A megtisztított, megmosott epret egy lábasba tettem 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároltam úgy, hogy egy kicsit darabos legyen benne az eper. A maradék vizet elkevertem a keményítővel és az eperre öntöttem, hogy besűrűsödjön. Vigyázni kell vele, hogy ne forraljuk fel.
Az epertölteléket a tésztára halmoztam és maradék tésztával berácsoztam
Előmelegített sütőben készre sütöttem.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
De szép, biztos finom :)
Nagyon finom volt. Jók ezek a linzertészták, mert sokféle képen variálhatjuk.
Megjegyzés küldése