2016. május 13., péntek

RÓZSIKA SZELET LAKTÓZMENTESEN



Hozzávalók a tésztához: 

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg Liga
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. foszfátmentes sütőpor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 ek. laktózmentes tejföl
Krém:
Tetejére tejmentes kakaómáz: 

  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. forró víz



 A tészta hozzávalóit a kakaópor és a tejföl kivételével összegyúrtam, majd 3 részre osztottam. Az egyik részébe a kanál tejfölt a kakaóporral belegyúrtam. A három lapot külön-külön egy közepes méretű tepsi hátoldalán 180 fokon megsütöttem. 

A pudingport a tejjel a szokásos eljárással megfőztem, majd hagytam hűlni. A ligát kikevertem a porcukorral és összekevertem a kihűlt pudinggal. 

Egy világos lapot tálcára helyeztem és megkentem baracklekvárral. Ráhelyezem a kakaós lapot és elsimítom rajta a krémet. Erre jön a világos lap, és a tejmentes kakaómázzal bevontam.

A tejmentes kakaómázhoz a hozzávalókat lassú tűzön összemelegítem, addig amíg a cukor teljesen elolvad. Ezután a kihűlt sütemény tetejére öntöm. 

Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon tetszik a süteményed finom lehet ! Nem ismertem eddig! A tej ugye 2,5 dl ? Egyszer elkészítem anyukám emlékére "Rózsika"!

Eri Ka írta...

Igen Évike 2.5 dl. Csak ennél a betűtípusnál nagyon nehezen látható a pont. Nagyon finom sütemény, biztosan ízleni fog.