Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg Liga
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. foszfátmentes sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 1 dl laktózmentes tej
Töltelék:
- 1.5 kg alma
- 3 ek. cukor (ízlés szerint)
- fahéj
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 dl laktózmentes tej
- 15 dkg Liga
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd három részre osztottam. Kinyújtottam, és egy tepsi hátán a lapokat megsütöttem.
Az almát meghámoztam, lereszeltem és egy kissé kinyomkodtam. Fedő alatt megpároltam, közben ízlés szerint ízesítettem cukorral és fahájjal. Majd félretettem hűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel a szokásos eljárással megfőztem, majd hagytam hűlni. A Ligát kikevertem a porcukorral és összekevertem a kihűlt pudinggal.
Az alsó lapra rákentem a pudingos krémet.
Ráhelyeztem a második lapot, megkentem az almatöltelékkel, majd rátettem a harmadik lapot is. Egy éjszakát hideg helyen pihentettem, hogy a tészta megpuhuljon, majd porcukorral megszórtam a tetejét, és máris lehetett szeletelni.
Jó étvágyat!!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése