Nem szokásom mások tollával ékeskedni, így most sem teszem.
Ezt az édességet most a lányom készítette uzsonnára.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek. étolaj
- 3 dkg cukor
- pici só
- 2 dl tej
- 2 kisebb tojás sárgája
Krémhez:
- kb. 5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
- 1/2 cs. Fahéjas xilit
- 1-2 kk. őrölt fahéj
Tetejére:
- 1 db tojás sárgája
Az élesztőt a cukor felével langyos tejben felfuttatta, majd a többi hozzávalóval bedagasztotta. Fényes felületű, rugalmas tésztát kapott, melyet letakarva szobahőmérsékleten a duplájára kelesztette.
A megkelt tésztát egy lisztezett felületre borította, egy kicsit még átdolgozta, és 3-4 mm lappá nyújtotta.
A felületét megkente olvasztott vajjal, megszórta fahájas xilittel. és tovább ízesítette még egy kevés őrölt fahájjal.
Hosszabbik oldalánál szorosan feltekerte, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezte.
A tésztát 3/4 részéig, 2-3 cm szélességben bevagdosta, és az így kapott tekercseket kétoldalra széthúzta.
A tekercsek tetejét megkente tojássárgájával, 20 percet még pihentette, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütötte.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése