2013. február 24., vasárnap

CSIRKEMELLCSÍKOK FETÁS-PARADICSOMOS TÖNKÖLYBÚZA-SALÁTÁVAL

A lányommal imádjuk a csirkemellfilékből készült ételeket. És ha ez lightosabb verzióban készül, akkor bizony  garantált a siker. :)
 Ezt a  receptet a Nők Lapja Konyha 2013/2. számában találtam. És nagyon finom lett. A fetasajt  pedig igencsak különleges ízt varázsol a köretnek.


Hozzávalók: 
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olivaolaj
  • 12 dkg hántolt tönkölybúza
  • 1 fej lila hagyma (én most ennek hiányában vöröshagymával készítettem)
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem
  • 5 dkg feta sajt
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkozzuk fel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el az aprított fokhagymával és 2 ek. olívaolajjal.  Tegyük félre pácolódni. A tönkölybúzát kb. 1 óra alatt főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, hűtsük langyosra, keverjük el 2 ek olívaolajjal, az apróra vágott lila hagymával, a felkockázott paradicsommal, sóval, frissen őrölt borssal, és az aprított petrezselyemmel. Morzsoljuk rá a fetát. Forrósítsuk fel egy teflonserpenyőt, és a csirkecsíkokat süssük hirtelen ropogósra. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel. A salátával kínáljuk.


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: