2013. június 2., vasárnap

HÁJAS TÉSZTA

Ez az a fajta sütemény, amely egy cseppet időigényes az előkészítése, de utána  hamar el is elfogy.
Még volt egy adag háj a fagyasztónkban, így muszáj volt elfogyasztani onnan, mert kell a hely a többi friss termékeknek. 
Ha valaki hozzátud jutni sertéshájhoz nyugodtan készítse el, mert nagyon finom és kiadós sütemény. Viszont ha gyorsabban szeretnénk vele haladni, akkor jobb ha két ember csinálja, gyorsabban elkészülnek vele. :)








Hozzávalók:  
  • 50 dkg ledarált háj
  • 70 dkg liszt
  • 2 db citrom leve
  • 2 db tojás
  • sósvíz
50 dkg hájat 20 dkg liszttel és a citrom levével összegyúrjuk és hideg helyre tesszük.

50 dkg lisztet 2 db tojással sós. langyos vízzel rétestészta féle tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, majd kinyújtjuk és a hideg helyről visszahozott hájat rákenjük és összehajtogatjuk, kinyújtjuk és újra hatjuk. Ezt a nyújtást és hajtást még 2x megismételjük 1/2 óránként.
Mindig ugyan abba az irányba hajtjuk:
pl. jobbról, majd balról
     fentről, majd lentről

Majd a tésztát kis kockákra vágjuk,  kb 5x5 cm-es, és ízlés szerint lekvárral  megtöltjük és félbehajtjuk.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Igény szerint még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük őket.








Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj, hogy megkívántam:) Régebb anyu is sokszor sütötte, jó sütő kell hozzá:)

Erika írta...

Nagyon szeretjük mi is. Csak nagyon időigényes az elkészítése.