2014. május 26., hétfő

ZÖLDSÉGES CSIRKEROLÁD LEVELES TÉSZTÁBAN SÜTVE

Nem egy megszokott párosítás a leveles tészta és a csirkehús egyben, de ettől eltekintve nagyon finom és ízletes. Hidegen is kiváló. Sőt azt hiszem másnap a legfinomabb, ahogy összeérnek az ízek.



Hozzávalók: 
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 60 dkg csirkemellfilé 
  • 30 dkg leveles tészta (Tante Fanny tésztával készítettem)
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • majoranna
  • cukor
  • olaj
  • 1 db tojás sárgája

A zöldborsót 5 dkg vajon átfuttattam, sóztam és csipet cukorral ízesítettem.Annyi vizet öntöttem rá, hogy ép csak ellepje.3 percig főzöm majd botmixerrel pürésítettem. Nagyon kevés vízzel kell pürésíteni, mert nem lesz elég sűrű. Ha sok lenne rajta a víz, akkor előtte öntsük le róla.

A tisztított sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeltem és a maradék 5 dkg vajon átfuttattam, hogy egy kicsit megpuhuljon.  Borssal, sóval ízesítettem.

A csirkemellfiléket felszeleteltem, sóval és majoránnával fűszereztem, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütöttem.

Leveles tésztát egy sütőlemezen kihajtogattam. A hosszanti felére ráhelyezem olyan szélességben a sárgarépát, hogy a tészta másik felével betudjam fedni vele a tölteléket. Erre ráhelyezem az elősütött húst, majd a hús tetejét bekenem a borsópürével.

A tésztát ráhajtotta m a töltelékre. A tojássárgáját elkevertem egy pici vízzel, majd a széleit lekentem a tésztának. A tetejét is megkentem vele és előmelegített sütőben készre sütöttem.

Forrás: Nők Lapja konyha 2014/05
Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Ditti írta...

Könnyű tavaszi finomság! Nagyon tetszik, szerintem én is ki fogom próbálni! :)

Erika írta...

Ditti próbáld ki. Tényleg nagyon finom. Köret nélkül is ettük csak úgy salátával.