Hozzávalók:
- 40 dkg tojás nélküli spagetti
- 30 dkg sonka
- 30 dkg zöldborsó
- 2 csokor újhagyma
- 5 dl laktózmentes főzőtejszín
- 20 dkg mascarpone
- olaj
- só
- bors
- 3 db tojássárgája
- 20 dkg pannónia sajt
A borsót és a spagettit külön-külön sós vízben megfőztem, majd leszűrtem.
Az újhagymát vékonyan felkarikáztam és egy kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a főtt borsót és a felkockázott sonkát.
Belekevertem a tejszínt és a mascarponét, sóztam, borsoztam, felvert tojássárgáját hozzákeverem.
A tésztával jól összeforgattam és kivajazott jénaiedénybe töltöttem. Tetejét reszelt sajttal és szárított bazsalikommal (nem volt friss bazsalikom levelem) megszórtam és közepesen előmelegített sütőben készre sütöttem.
Megjegyzés: mivel a lányom nem eheti a mascarponét, így laktózmentes joghurtból készítettem el ez a sajtot. 2-3 doboz joghurtot gézen keresztül lecsöpögtettem kb. 2 napig. Ez idő alatt a hűtőben tárolom. És az így nyert sajtot bármire felhasználhatjuk, akár édesen akár sósan.
Forrás: Nők lapja konyhája 2014/05
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése