Könnyen és gyorsan elkészíthető. Csípős, laktató étel, melyet most frissen fejtett babból készítettem.
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 1 kk. chili
- 2 db nagyobb babérlevél
- 1 tk. szemes bors
- só
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kk. őrölt piros paprika
- 2 mk. oreganó
- 2 mk. bazsalikom
- 2 mk. kakukkfű
- 2 mk. majoranna
- 2 mk. római kömény
- 1 kisebb ágacska rozmaring
- 1 késhegynyi fahéj
- chili paprika
- 4-5 ek. házi sűrített paradicsom
- ízlés szerint só
- 20 dkg mirelit kukorica
A babot odatettem főzni annyi vízzel amennyi ellepte. Ízesítettem sóval, és a többi fűszerekkel. A darabos fűszereket teaszűrőben tettem, így könnyebb főzés után kiszedni.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítottam,rátettem a darált húst és fehéredésig sütöttem. Megszórtam őrölt pirospaprikával, belenyomtam a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint beízesítettem a fűszerekkel. A sűrített paradicsommal besűrítettem és összerottyantottam. Majd a kukoricát is hozzátettem és fedő alatt készre pároltam. Közben leszűrtem a megfőtt babot, melynek a levét felfogtam. A végén beleadagoltam annyi levet a megfőzött babhoz, hogy ne legyen nagyon sűrű. Még egyszer összeforraltam és forrón tálaltam.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése