Hozzávalók:
- a körethez:
- 15 dkg kuszkusz
- 3 dl húsleves (lehet kockából is)
- 20 dkg zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 1 db piros húsú kaliforniai - vagy kápia paprika
- 2 ek olívaolaj
- paradicsom
- a húsrudakhoz:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 25 dkg darált hús
- 1 ek. sűrített paradicsom
- erős/csemege paprikakrém
A kuszkuszt egy tálba teszem, a levest felforraltam és ráöntöttem. A kuszkuszt jól lefedtem és 30 percig pihentettem.
A borsót kevés, enyhén sós vízben megpároltam. Hagymát és a paprikát apró kockára vágtam.
A kuszkuszt villával összekevertem, hozzáadtam a zöldségeket és a 2 evőkanál olajat, majd összeforgattam.
A húsrudakhoz a vöröshagymát finomra vágtam és kevés olajon megdinszteltem.
A darált húst összedolgoztam a paradicsommal, a hagymával , sóval-borssal, paprikakrémmel ízesítettem.
Masszából ujjnyi rudakat formáztam és kevés olajon minkét oldalukat megsütöttem.
Körettel és paradicsommal tálaltam.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése