Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db érett paradicsom
- 1l húsleves (leveskockából is lehet)
- 1 tk. pirospaprika
- 2 dl tejföl
- petrezselyem
A szalonnát felkockáztam, zsírjában kisütöttem. Mikor kisült kiszedtem és a zsiradékon üvegesre pároltam a hagymát, közben hozzátettem a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatettem a kisült szalonnát, hozzáadtam a pirospaprikát és a zöldbabot. Felöntöttem a levessel és fedő alatt puhára főztem.
Mikor megfőtt belenyomtam 2-3 db fokhagymát, belekevertem a tejfölt és jól kiforraltam. Közben sóval-borssal ízesítettem.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése