2015. szeptember 25., péntek

ZÖLDBABLEVES




Hozzávalók: 

  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db érett paradicsom
  • 1l húsleves (leveskockából is lehet)
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem

A szalonnát felkockáztam, zsírjában kisütöttem. Mikor kisült kiszedtem és a zsiradékon üvegesre pároltam a hagymát, közben hozzátettem a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatettem a kisült szalonnát, hozzáadtam a pirospaprikát és a zöldbabot. Felöntöttem a levessel és fedő alatt puhára főztem. 
Mikor megfőtt belenyomtam  2-3 db fokhagymát, belekevertem a tejfölt és jól kiforraltam. Közben sóval-borssal ízesítettem. 




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: