2019. július 16., kedd

SÁRGABARACKSZÖRP

A sárgabarackból nem csak lekvárt hanem szörpöt is készítettem. 
Így a levet nem főztem el, hanem inkább üvegekbe töltöttem. 

A kimagozott barackot a cukorral és a citromsavval együtt kb. 12 órát állni hagytam. Időként megkevergettem, hogy a cukor elolvadjon. Héját nem szedtem le.
Másnap a tetején lévő levet leszedtem egy nagyobb lyukú szűrű segítségével. Egy kicsit csepegtettem, majd átraktam főzőedénybe a lekvárnak valót. Csak ami magától lecsöpögött, nem nyomkodtam meg. Kb a 2/3-át szedtem le, mert az alja már nagyon sűrű volt.
Ezt a levet kiadagoltam, és 85 fokon 30 percig automatáztam. Így sokféleképpen tudjuk fogyasztani, szörpnek vagy joghurtokhoz - fagyihoz öntetként...






A lecsöpögött sárbarackszörp.




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Ani írta...

Gyönyörű színük van. Milyen jó lesz télen!

Erika írta...

Köszönöm szépen Ani! A színe és az állaga is tetszik. Pont olyan amilyent szerettem volna. Nagyon jól jön majd a téli napokban az üde színével, illatával.