Aszalt paradicsomot készítettem.
Szeretjük, főleg bagettbe tenni.
A megmosott paradicsomokat vékony karikára vágtam, majd szépen elrendeztem az aszalógép tálcájára. Főleg olasz paradicsomot (san marzano) használtam fel, mert húsosabb. 55 fokon elkezdtem szárítani, és pár óra múlva már 65 fokon folytattam az aszalást.
12-13 óra alatt el készült az aszalt paradicsom.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Nagyon szépek és milyen jó lesz télen! Nagyon szorgos vagy látom mennyi mindent tettél már el eddig is. Nekem most az idén elég lassan telnek az üvegeim:)
Köszönöm szépen Évike! Próbálok minden évben eltenni a nyár ízeiből.
Gyalult tök, fejtettbab,spárga, erdei gomba... ami most hirtelen az eszembe jutnak, már a fagyasztóba vannak. Így most már az üvegeket próbálom megtölteni. De csak a hétvégén van erre időm.
Megjegyzés küldése