Folyamatosan érik a szeder, így csak kisebb adagokban tudom elkészíteni az ebből készült lekvárt.
És, hogy még ízesebb legyen, egy kis vaníliával bolondítottam meg az ízét.
Hozzávalók:
- fekete szeder
- cukor
- egy darab vaníliahéj/rúd
Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. A lekvárnak valót odatettem főzni a cukorral együtt. És, hogy különlegesebb íze legyen, beletettem még egy darab vaníliahéjat is (mindig elteszem, mert ezt is fellehet használni) és állandó kevergetés mellett felforraltam, majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte.
Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
A vaníliától nagyon különleges íze lett. Kiakartam venni, mielőtt az üvegekbe töltöm, de elfelejtettem. De azt hiszem ettől nem lesz baja, sőt...
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése