Szederlekvárt készítettem ismét.
De most tettem hozzá málnát is. Valaki ajánlotta nekem,
hogy próbáljam ki a kettőt együtt. Most megint érik a sárga málna így
1:1 arányban elkészítettem.
Hozzávalók:
- szeder
- málna
- cukor
- vaníliarúd kikapart belseje
A megmosott gyümölcsöket feltettem főzni. Mikor felforrt, lehúztam a tűzről és botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. Visszatettem főzni, majd pár perc forralás után ízesítettem a cukorral és a vanília kikapart belsejével. ( Ez el is hagyható vagy pedig vanília cukorral is lehet ízesíteni.)
Majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte. Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb. 5 percre fejre állítottam őket.
Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
Hozzávalók:
fekete szeder
cukor
egy darab vaníliahéj/rúd
A megmosott gyümölcsöt odatettem főzni kb. 1-2 dl vízzel. Ha felforrt,
lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak,botmixer segítségével
pürésítettem.
Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. A
lekvárnak valót odatettem főzni a cukorral együtt. És, hogy
különlegesebb íze legyen, beletettem még egy darab vaníliahéjat is
(mindig elteszem, mert ezt is fellehet használni) és állandó kevergetés
mellett felforraltam, majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem
érte.
Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam
őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
A vaníliától nagyon különleges íze lett. Kiakartam venni, mielőtt az
üvegekbe töltöm, de elfelejtettem. :) De azt hiszem ettől nem lesz baja,
sőt...
Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók:
fekete szeder
cukor
egy darab vaníliahéj/rúd
A megmosott gyümölcsöt odatettem főzni kb. 1-2 dl vízzel. Ha felforrt,
lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak,botmixer segítségével
pürésítettem.
Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. A
lekvárnak valót odatettem főzni a cukorral együtt. És, hogy
különlegesebb íze legyen, beletettem még egy darab vaníliahéjat is
(mindig elteszem, mert ezt is fellehet használni) és állandó kevergetés
mellett felforraltam, majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem
érte.
Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam
őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.
A vaníliától nagyon különleges íze lett. Kiakartam venni, mielőtt az
üvegekbe töltöm, de elfelejtettem. :) De azt hiszem ettől nem lesz baja,
sőt...
Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése