2019. augusztus 29., csütörtök

MÁLNÁS-SZEDERLEKVÁR VANÍLIÁVAL


Szederlekvárt készítettem ismét.
De most tettem hozzá málnát is. Valaki ajánlotta nekem, hogy próbáljam ki a kettőt együtt. Most megint érik a sárga málna így 1:1 arányban elkészítettem.






 Hozzávalók: 
  • szeder
  • málna
  • cukor
  • vaníliarúd kikapart belseje


A megmosott gyümölcsöket feltettem főzni. Mikor felforrt, lehúztam a tűzről és botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. Visszatettem főzni, majd pár perc forralás után ízesítettem a cukorral és a vanília kikapart belsejével. ( Ez el is hagyható vagy pedig vanília cukorral is lehet ízesíteni.)
 Majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte. Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb. 5 percre fejre állítottam őket.
Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni.


 Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~




Hozzávalók: fekete szeder cukor egy darab vaníliahéj/rúd A megmosott gyümölcsöt odatettem főzni kb. 1-2 dl vízzel. Ha felforrt, lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak,botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. A lekvárnak valót odatettem főzni a cukorral együtt. És, hogy különlegesebb íze legyen, beletettem még egy darab vaníliahéjat is (mindig elteszem, mert ezt is fellehet használni) és állandó kevergetés mellett felforraltam, majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte. Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni. A vaníliától nagyon különleges íze lett. Kiakartam venni, mielőtt az üvegekbe töltöm, de elfelejtettem. :) De azt hiszem ettől nem lesz baja, sőt...

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Hozzávalók: fekete szeder cukor egy darab vaníliahéj/rúd A megmosott gyümölcsöt odatettem főzni kb. 1-2 dl vízzel. Ha felforrt, lehúztam a tűzről és, hogy gyorsabban haladjak,botmixer segítségével pürésítettem. Egy sűrű szitán átpasszíroztam, hogy az apró magokat eltávolítsam. A lekvárnak valót odatettem főzni a cukorral együtt. És, hogy különlegesebb íze legyen, beletettem még egy darab vaníliahéjat is (mindig elteszem, mert ezt is fellehet használni) és állandó kevergetés mellett felforraltam, majd addig főztem, még a kellő sűrűséget el nem érte. Ezután üvegekbe töltöttem, lezártam és kb 5 percre fejre állítottam őket. Száraz dunsztban hagytam őket lassan kihűlni. A vaníliától nagyon különleges íze lett. Kiakartam venni, mielőtt az üvegekbe töltöm, de elfelejtettem. :) De azt hiszem ettől nem lesz baja, sőt...

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Nincsenek megjegyzések: