2013. május 20., hétfő

EPERFAGYI

Még mindig sok az eper a fagyasztónkban, így muszáj fogyasztani, mert hamarosan itt a friss gyümölcs a kertünkben.
Mivel a fagyigépet is elővettük már, így gondoltunk egyet és készítettünk az eperből egy kis nyalánkságot. :)
Torkos kuckó fagyis  receptjeit (is)  nagyon szeretem, így megint az ő receptje alapján dolgoztunk.

 Hozzávalók: 
  • 40 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek citrom leve
  • 2 pohár laktózmentes joghurt ( én most kefirt használtam)
A félig  kiolvadt epret a botmixerrel pürésítettem, majd 1 ek. citrom levét és cukrot hozzáadtam. 2 pohár kefirt az eperhez kevertem. Mielőtt a fagyigépbe tettem volna 2 dl tejszínt félkeményre vertem és hozzáadtam az eperhez, majd a géppel 30 perc alatt kidolgoztattam.




Dolgozik a gép. :))


Jó étvágyat!! 

~~~Erika~~~

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon vonzó a fagyid guszta! Már akartam írni hogy majd kipróbálom de látom hogy géppel van az viszont nincs!

Erika írta...

Évike, akinek nincs ilyen gépe érdemes beruházni, hiszen ebből a mennyiségből több mint 1 liter fagyi készül. A képen is látszik, hogy tele lesz a tartály, mire kidolgozza a gép. Pedig ez egy olcsó kategóriás gép. És nagyon örülök neki, hogy megvettem. :)