2013. május 26., vasárnap

ZÖLDBORSÓS SPAGETTI CSIRKEMÁJJAL, ÉS PIRÍTOTT MAGOKKAL

Mivel szeretjük a májat (ami lehet sertés vagy csirke, de leginkább az előbbi), és Juditka receptje nagyon megtetszett, így újításként kipróbáltam. Természetesen nem bántam meg, mert a magok különleges, intenzívebb ízt a már magának a főtt tésztának is. Próbáljátok ki Ti is.




Hozzávalók:
  •  1/2 kg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl szójatej
  • 30 dkg borsó (nekem volt még tavalyról a fagyóba)
  • petrezsemzöld
  • 1 citrom reszelt héja
  • olivaolaj
  • napraforgó
  • szezám - és tökmag
  • 1/2 kg spagetti
A spagettit kifőzzük a fagyasztott borsóval, a magokat megpirítjuk.Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk rajta a csirkemájat. Sózzuk, belereszeljük a fokhagymát és a citrom héját. Hozzáöntjük a szójatejet és pár percig főzzük, és megszórjuk a szárított petrezselyem zölddel. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a magokat, majd a borsós spagettit is. Jól összerázzuk és pár percig pirítjuk. Csirkemájjal tálalhatjuk is.





Jó étvágyat!

~~~Erika~~~

1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is szeretem a májat, finom lehet így a magokkal:)