A befőzési időszak még tart. Pár napja uborkasalátát készítettünk. Nagyon szeretjük ezt a savanyúságot is.
Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl víz
- 6 dl cukor
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só (nálam erdélyi só)
- 1 kk nátrium-benzoát
- 1 kk borkénpor
A vízből egy keveset megmelegítettem, éppen csak langyosra, hogy a nátrium-benzoát feloldódjon benne. Mikor ez megvolt akkor összevegyítettem a felöntőlé összes többi hozzávalóival.
A hagymás uborkára öntöttem, összekevertem őket, majd letakarva egy egy napot hagytam őket állni, hogy összeérjenek az ízek. Időközben többször is óvatosan megkevertem, hogy az uborka törődjön.
Másnap üvegekbe töltöttem, és lezárva tettem őket a helyükre.
Jó étvágyat!!
~~~Erika~~~
2 megjegyzés:
Szépek lettek. Ez nálunk is nagy kedvenc!
Köszönöm szépen Évike! El is hiszem,hogy a kedvencek. Mi is nagyon szeretjük. Így most is többet készítettünk.
Megjegyzés küldése