2013. január 13., vasárnap

OLASZ HÚSGOMBÓC SPAGETTIVEL

Nagyon tésztásak vagyunk. Szeretjük enni hússal vagy bármi mással ami hozzá passzol. Csak egy a lényeg, hogy olyan tésztát együnk amiben nincs tojás, a tojásfehérje allergia miatt. 

A lányom kinézte Illéskrisznél ezt a húsos ételt. Az olasz ízvilág nálunk is nagykedvenc, így egy kis módosítással elkészítettem én is.



Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 db tojás sárgája
  • 1/4 pohár zsemlemorzsa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
  • 3-4 levél aprított bazsalikom levél
  • őrölt színes borskeverék   
A tojássárgáját felhabosítjuk, majd a többi hozzávalókat együtt hozzáadjuk a darált húshoz, és jól összegyúrjuk. Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Később kisebb gombócokat formálunk belőle, majd bő olajban kisütjük őket.


Paradicsomszósz: 
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 4-5 friss bazsalikom levél
  • bors
  • kevés víz 
 A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát a lisztet és együtt pirítjuk meg. Beletesszük a paradicsomkonzervet, kevés vízzel felengedjük és állandóan kevergetve felfőzzük a mártást. Ízesítjük sóval borssal, majd mikor lehúztuk a tűzről hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot is. A spagettit forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a szósszal és a húsgombócokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~
 

1 megjegyzés:

Éva írta...

Ez nagyon finom lehetett. Imádom én is a tésztás ételeket guszta!